איך לשבור צום על פי הרפואה הסינית

רשומה רגילה

צאת הצום. להתחיל לפתוח אותו בהדרגה ולא באופן שעלול להזיק ולפגוע בתכלית הצום. שבירת הצום נמשכת יומיים ואף שלושה.

כטאואיסט, צומות הם חלק משגרת החיים שלי. אני אוהב צומות. מרגיש בהם התעלות גופנית ונפשית. פתיחת הצום היא תהליך שיש להקדיש לו מחשבה, ולא להסתער על מזון מכל הבא ליד.

צאת יום כיפור ידוע כיום מותם של כמה וכמה בני אדם מדי שנה, שמסתערים על מזון בלי שליטה ובלי מחשבה.

כל צום יש לשבור באכילת מעט ירקות חיים. גזר, כרוב ירוק, חסה, מלפפון וכדומה.

כמה שעות לאחר מכן ניתן לבחור, או אכילה של כמה פירות לא-חומציים כמו תפוח, ענבים, אגס, אפרסק ודומיהם. או מנת ירקות מאודים קלות, כמו דלעת, קישוא, עגבנייה, שעועית ירוקה.

ניתן גם לשלב כמה פרוסות לחם מלא קלוי היטב במצנם, עם מעט חמאת אגוזים, לא חלבית. קליית הלחם ממירה את העמילן הקשה לעיבוד על ידי המערכת והופכת אותו לסוכרים זמינים לעיכול.

ביום השני לאחר הצום יש לצרוך מזון מן הצומח בלבד. ביום השלישי ניתן לשלב בהדרגה ארוחה אחת של חלבון מן החי, כמו דג או עוף. בשר אדום מומלץ לדחות אל היום הרביעי ואילך.

לבריאות.

הערה: הקריאה במאמר זה אינה מהווה תחליף לייעוץ רפואי.

מודעות פרסומת

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s