מדריך: איך לפוצץ את הבית בעזרת מיקרוגל

רשומה רגילה

microwaveskullכמה שימושים מועילים למיקרוגל, מלבד חימום מזון. המיקרוגל יכול לסייע בסחיטת הדרים, הכנת מוצרי טיפוח, טיפול בדבש, חיטוי ועוד. וכל זאת, כשהמיקרוגל בדרך החוצה מהבית…

Microwaveשימוש במיקרוגל לחימום מזון, הוא דרך נוחה ומהירה להריסת הבריאות. מסתבר שאין דבר כזה בישול מהיר שיהיה גם בריא. בישול איטי של מזון מתאים לכך, הוא הבריא יותר. המיקרוגל לא מבשל שום דבר, לפחות לא במובן הקלאסי של המילה. המיקרוגל עושה משהו אחר.

מאחר ותוכלו למצוא מאמרים רבים על הדרך בה פועל מיקרוגל, ניסיתי לתמצת זאת לשורה וחצי: קרינת מיקרו חודרת למזון, וגורמת למולקולות נוזלים או סוכרים לנוע קדימה ואחורה. תנועה אנרגטית זו, מתורגמת לחום. (אם תצליחו לנסח את זה באופן תמציתי יותר, ועדיין מספיק אינפורמטיבי, לכו תפתחו חשבון בטוויטר).

סיכונים

המאמר הזה בא לתת כמה שימושים נוספים למיקרוגל, מלבד חימום מזון, אבל הוא לא יהיה שלם בלי להזכיר את הסיכונים הבריאותיים של אכילת מזון מיקרוגלי. ושוב, נעשה זאת בקצרה.

גלי המיקרו גורמים לחומצות אמינו להפוך לרעילות, ומשמידים ערכים תזונתיים של מזון; אכילת מזון מיקרוגלי מביא לשיבוש האיזון של השומנים בדם; הדם משתנה, ירידה בהמוגלובין ובספירה כללית של כדוריות לבנות; עלייה בכולסטרול; נמצאו השפעות סרטניות בהקשר של כלי החימום…

כסף רב מתגלגל בנושא המיקרוגל, מלבד יצור המכשירים עצמם, יש שוק ענק של מזון מיוחד שנועד למיקרוגל, כלים, תבניות, סירים ואריזות, ספרי מתכונים מיוחדים למיקרוגל. עולם מלא. סביר שכדי להגן על העולם הזה, התאגידים יעשו הכל כדי להדחיק מחקרים מזיקים, וגם ישמנו ויזרימו לערוצים הנכונים כדי שיצוצו מחקרים המפריכים את חרושת הסיכונים, ומעמעמים את תחושת הסכנה והנזק הבריאותי.

בכל מקרה, אם עוד לא התרחקתם מהמסך והכרזתם בבית שהמיקרוגל עומד לצאת לדרכו האחרונה, המשיכו לקרוא. הימצאותו של המיקרוגל במטבח לפחות לא תכביד על מצפונכם, תגידו, "נו, טוב, אני לא ממש משתמש בו לחימום מזון…"

קליית פיצוחים ופירורים

Microwave Food Container Set3 אפשר לשטוח על מגש מתאים בוטנים, אגוזי קוקוס וגם פירורי לחם (לא בהכרח כולם יחד), ולהכניס למיקרוגל למשך 2-3 דקות. מדי דקה יש להוציא ולערבב.

זהירות: בשל אופי החימום של המיקרוגל, כמתואר לעיל, הבוטנים עדיין נקלים, דקה או שתיים אחרי שהוצאתם אותם מהמיקרוגל. אז בבקשה, לא להתנפל…

סחיטת הדרים

תפוז. רוצים לסחוט יותר מכל תפוז? ככל שהתפוז קר יותר, כך קשה יותר לסחוט ממנו את המיץ. עדיף לסחוט תפוזים שהמתינו בסבלנות בסלסלה, והם עתה בחום של טמפרטורת החדר (אנחנו לא מדברים על חדרי המבוא למשרפה, או בספסל ליד הטבון…).

תפוז שהצטנן במקרר, אפשר להכניס אותו למיקרוגל לסיבוב קצר של 20-30 שניות, תלוי בגודלו, ותלוי עד כמה אתם צמאים או עד כמה אתם חדורי סחיטה.

לימון. שלפתם לימון מהמקרר כדי לתבל פלחי אבוקדו, והלימון קשה, כמעט כמו אבן, ומלבד כמה טיפות של לימון, אתם מאמינים שהטיפות הבאות יהיה של זיעה… אל דאגה, תנו לו סיבוב של 20 שניות במיקרוגל, ואז תפתחו איתו במערכה שנייה.

חיטוי!

lemon-720336 זה אחד התפקידים היעילים, שאין עליהם מילה שלילית, שהמיקרוגל מסוגל לבצע. כמו מכונת חיטוי במעבדות. אצלכם במטבח.

כך ניתן לחטא משטח חיתוך מפלסטיק. גרדו לימון על צד העבודה של המשטח, והכניסו לחימום של דקה אחת.

תוכלו לנסות זאת גם עם מגרדת פלסטיק, קופסאות, מכסים של קופסאות שיש להם בדרך כלל חריץ צר שקשה לנקות באופן רגיל…

ניתן גם לרענן ספוגים שנמצאים בשימוש במטבח, לחטא ולהפיג מהם ריחות רעים. השקיעו אותם במים מעורבים במעט חומץ לבן או מיץ לימון, והכניסו לדקה בחום גבוה.

לא נאריך כאן, אבל אם אתם באמת אוהבים לחטא דברים, הכינו לכם כיסא ושולחן ליד המיקרוגל, שקית לימונים, וקדימה, חיידקים הביתה.

מוצרי טיפוח

ניתן ונוח לתת חימום מהיר של 10-20 שניות לשמן טיפול בשיער או קרקפת יבשה, וכן קרם הזנה לעור. אם חיממתם מסכה לפנים, מומלץ לבדוק בקצות האצבעות את הטמפרטורה של החומר, לפני תחילת המריחה.

דבש (בלי חלב)

Honey in a jar דבש טבעי נוטה להתגיישות (הופך לגושים). השיטה הקלאסית לריכוכו היא הכנסת צנצנת הדבש לתוך כלי עם מים חמים. בעידן המיקרוגל, אפשר להכניס את הצנצנת ללא המכסה, ולמשך 30-45 שניות, בחום בינוני.

וחלב. אחד המוצרים המושפעים ביותר לרעה בעת חימום במיקרוגל. אל תעשו את זה לעצמכם…

ריכוך סוכר חום

אם לא הסתפקתם בדבש, ועכשיו רק חסר לכם קצת סוכר חום להמתיק את המצב, והסוכר עושה שרירים בתוך צנצנת הפלסטיק שלו, קשה כמו אה, נגיד, אבן?…

הזליפו כמה טיפות מים לתוך הצנצנת, והכניסו בחום בינוני למשך 15-21 שניות.

לפוצץ את המטבח

בסדרת פתח מילוט, צמד חוקרים פרטיים קיצוניים, הזוג מילר, מכניסים מי חמצן לתוך מיקרוגל, כדי להרים את המטבח לאוויר. מתוך אחריות ציבורית, לא נפרט יתר על המידה. אם אתם בכל זאת סקרנים לדעת עוד, קראו את הספרים.

לקלף שום

לא תמיד קל להסיר את הקליפה הדביקה והדקיקה של השום היבש. הכניסו אותו לסיבוב של 10-15 שניות, תלוי בגודלו, וקלפו במהירות.

קישורים

  • טוויטר – בלוגרים עצלנים. או תמציתיים.

  • microwaveskull למה דחו הרוסים את המכשיר שנמצא ב-90 אחוזים מבתי האמריקנים? – שאלה טובה, עליה תקראו בהרחבה במאמר המלומד הזה, המבוסס על מחקרים מעודכנים בתחום. (יש צורך להירשם).

  • מתכון – עוגת מיקרוגל מהירה.

  • תבשיל בריאות – אבל עשוי במיקרוגל. מתכון.

  • צפירת הרגעה? – מאמר שמנסה "להפריך" כמה "מיתוסים" לגבי "הסכנה" הקשורה במיקרוגל. זה אולי ירגיע את הקורא שיעצור בכותרת וימשיך לעיסוק אחר. אבל הקורא הנבון בוודאי ישאל את עצמו, על מה מבוססות ה"הפרכות" האלה, איפה המחקרים ומראי מקום? מי כתב את הקטע? האם זה לא נראה כמו מודעה מערכתית (שזה בשפת המקצוע, פרסומת שנראית כמו כתבה)? ויש עוד שאלות שיכולות להעמיד את הקטע הזה בספק גדול מדי.

  • סכנה – מאמר תמציתי בעברית, באתר המוקדש לסרטן.

  • שימוש נכון – אם כבר כן משתמשים, לפחות לעשות את זה נכון. באדיבות המחלקה הממשלתית לתזונה.

  • הזוג מילר – מי הם ומה הם עשו. כמה דברים נחמדים בקטע "טכניקות"…

מה עוד?

אם מצאתם שימושים נוספים למיקרוגל, מלבד חימום מזון, שתפו אותנו בתגובות. או שלחו אלי ישירות, אם אתם נבוכים לכתוב תגובה לפני קהל…

מודעות פרסומת

5 מחשבות על “מדריך: איך לפוצץ את הבית בעזרת מיקרוגל

  1. המיקרוגל שלי משמש מנשא נאה להמון צנצנות שיש בהן תבלינים, שקיות תה, סוכר וכו' וגם לכמה חפצי נוי מכוערים. אם הייתה לו ידית מתאימה, בטח גם הייתי תולה עליו בגדים, אבל מאחר שאין לו אני נאלצת להשתמש לשם כך באופני הכושר ובקורקינט החשמלי שחונים בפינת הסלון.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s