הקץ לקילוף תפוחי אדמה

רשומה רגילה

אבקה מסירה קליפה

חוקרים מאוניברסיטת אילינוי גילוי בטעות את הנוסחה שתחסוך מאיתנו את קילוף תפוחי האדמה.

בעודם עוסקים בהכנת תרכיבים ראויים למאכל, אשר מנוסים על תפוחי אדמה במטרה למנוע את הופעת 'העיניים', גילו לפתע כי חומצת גאמה לינולית (GLA) בצירוף תססים – מוחקת את קליפת התפודים, כך שאין צורך לקלוף כדי להשתמש בהם.

פטנט על הרעיון הוצא מיד, וכבר נרכש על-ידי 'דָאסְטִיס' (ארה"ב), חברה ענקית המשווקת בעיקר שקיקים מעוצבים בני גרמים בודדים של מלח, סוכר, פלפל שחור, ותבלינים שונים לפיקניקים.

החומר, ששם הקוד שלו הוא 'מלבין די-אֶקס', כנראה ישוּוַק בצורה של אבקה, אותה יש לפזר על תפוחי האדמה, וכמה דקות לאחר-מכן להוסיף מים אל הקערה, לרחוץ, והוֹפּ, התפודים נקיים מקליפה.

בינתיים, נמצא החומר במעבדות של האֶף-דִי-אֵיי, מִנהל המזון והתרופות האמריקני, שם מתעוררים קשיים שונים לגבי 'מלבין די-אֶקס', ולמסיסים שמרכיבים אותו. קשיים אלו לא יורדים מהפרק למרות שברור שחומר זה לא אמור להיות ממש ראוי למאכל, משום שאין אוכלים אותו.

לנו נותר רק לקוות.

  •  מִנהל המזון והתרופות האמריקני – מה שלא מזיק
  •  אוניברסיטת אילינוי – חושבים שחושבים כל הזמן
  •  תפודים – מתכונים 'על השולחן'
מודעות פרסומת

3 מחשבות על “הקץ לקילוף תפוחי אדמה

  1. הכלבה של פבלוב

    "האיש: למה שאדבר על משהו אחר? תפוחי אדמה זה משהו סולידי, אפשר למשש אותם, הם קיימים, זה לא כמו הקשקושים שלכם! זה לא עשוי מאוויר! אפשר לקלף את זה, אפשר לבשל את זה, אפשר לאכול את זה בצורת מחית, פרוסים, או בתוך סלט!"

    (מתלם התפודים/ז'ורז' פרק)

    מצחיק, מומלץ.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s